16-24 Tabernacle Street

A STANDOUT CAT A FOR MAX BARNEY ESTATE

At the junction where both Tabernacle Street and Bonhill Road meet, you’ll find yourself at the architecturally grand 16-24 Tabernacle Street. Although a recent build, the façade is more old-meets-new rather than new build and is now ready to welcome potential tenants to make their own in the sought-after location of neighbouring Shoreditch.

Thirdway was appointed to carry out the Cat A works of both the basement and ground floor, which would then provide a platform for TX to take over and work with future potential tenants to choose their preferred design.

Max Barney Estate wanted the team to detail out the already proposed design by architects Piercy & Co, whilst further developing it to achieve the best result for the space. The overall scheme needed to be refined and eye-catching – compliment the raw aesthetic of the building whilst celebrating the high ceilings, large concrete rounded columns and exposed metalwork.

IMPACTFUL ENTRANCES

Keeping things interesting and unusual was key. As was being able to provide a wow-factor to anyone who sets foot through the door. Biophilia was introduced to soften the space and juxtapose the raw, base build materials. The unmissable preserved moss and foliage wall starts from ceiling height, grandly trails down at different lengths over the large reception desk.

CONNECTING CREATIVELY

Having been presented with a large void in the centre of the space, we knew this was where we could create something special. To stay in keeping with the overall aesthetic of the main space, we designed a floating, concrete-cast staircase. Working with the original structure and ensuring all structural loading was correct was a tricky design challenge. Following plenty of design and development meetings, and some compromise, the result speaks for itself. The dark oak treads soften the rawness of the concrete whilst the bronze trims tie in with the key elements of the structure.

Thirdways design team wanted to push the boundaries and play with the connection between the mezzanine and the balustrade by connecting them on the front of the mezzanine rather than just sitting on top. The geometric zig-zag metalwork pattern of the balustrade creates a unique and stunning feature on the staircase.

Delivered part throughout the last national lockdown of 2021, Thirdway managed to avoid any major disruptions throughout the pandemic. This project not only showcases the success of closely collaborating with a design-led and like minded client but is also a fine example of the Thirdway family having the opportunity to work together in order to deliver the best outcome needed.

Try Us Out

There’s only so much you can learn from a website. Let’s have a talk to see how Thirdway can work for you.

NEXT CASE STUDY

M&G'S business park re-design

Read More