ONE SMARTS PLACE

A SMART CAT A+ FOR AXA

Situated within the recently refurbished One Smart’s Place, this workspace looks equally as smart as the building’s name suggests. We were handed a brief for this Cat A+ project that was fairly relaxed in terms of its aesthetic function, just as long as the design differed from the corporate “norm”. The beauty in this meant that the team had free reign to get stuck into creating a modern and tasteful design fit for its classy Covent Garden location.

Project Details

Client
AXA
Type
Cat A+
Size
5279 SQ FT
Location
Holborn
Status
Complete

Split personality

This project carries its own nostalgia for us having been one of the first pitches we held over Zoom back in March 2020, just as we were thrown into a new way of working. The only challenge that this project entailed was handling everything throughout the pandemic – ensuring that our management and delivery stayed on top form at all times despite our physical distance from each other and the client.

Our project team safely visited site when they needed to, and all meetings with the client were held digitally. We had to think fast and make responsive design changes as we considered the future tenant’s need to accommodate a more hybrid way of working. We translated this into design by re-considering desk space and adding in a number of high tables to suit collaborative and flexible working. Meeting room numbers were reduced whilst more call rooms were factored into the floorplate to meet the rise in demand for conference calls.

Functionality aside, let’s dive into the aesthetics. As you enter the warm, welcoming office space the pastel colour palette and abundance of greenery instantly puts you at ease.

The front-of-house holds a handy dividing wall that can open up the space for an all-hands company meeting or collaborative area. Fluted industrial-style meeting room partitions and natural timber flooring throughout the space pull the whole scheme together and compliment the stylish environment.

 

 

Tucked in between the desking and breakout area is the tea point. Filled with intricate details such as the reeded glass cabinets, diamond-shaped ceramic tiles and lively monochrome zig-zag tiled floor, it’s fair to say this space carries its own personality.

Next to it, a booth area maximises the breakout space having been built into the wall. Timber slats appear to delicately thread through the seating and adjoin the floor to ceiling. The pops of pastel pinks and blues in the furnishings as chosen by Tribe further bring a sense of calm to the office.

Mood-boosting details

The wellbeing of those who would come to occupy this space was much in mind when the designers worked the floorplate around the large windows, letting in plenty of natural light. Organic colours and textures have been introduced within the soft seating and furnishings whilst the design left plenty of room for planting opportunities including the “walls on wheels” which can be moved to section off working and downtime areas. Our furniture company Tribe beautifully dressed, furnished and finished the space, tying the whole scheme together.

Project Team

Luke Gillam

Luke Gillam

Director

let's dance

There's only so much you can learn from a website. Let's talk and see how Thirdway can work for you.