47 St John's Square, Compton HQ

Celebrating beautiful heritage features for Comptons new HQ

  • Interiors

When Compton took over at St John’s Square the building was tired and a little downtrodden. We worked to bring back life to the beautiful heritage features. The building has its quirks; jaunty floors and mis-matched panelling which gives it its glorious charm. The client wanted a scheme that celebrated the buildings history whilst creating an atmosphere more akin to a Mayfair club. We used rich colours in the meeting rooms including of the ceiling. Brass wall and ceiling lights from Gong emit a soft light whilst adding bags of character to the space.

The panelling in the stairwell is enhanced with the two shades of Farrow & Ball green both complimenting the sea grass herringbone carpet that runs throughout the building. Brass stair rods add a reflective surface as you walk your way up. The stairway is lined with beautiful photography of the local area commissioned especially from The Happiness Collective, a real celebration of Clerkenwell today.

We were able to have a lot of fun in the bathrooms, using the clients brand colour of orange we contrasted the rich orange walls with a bright blue diamond chequered floor and traditional Burlington taps and sinks

Farrow and Balls Pavilion Gray never fails for a Georgian building which is the colour we used throughout the office. The original floorboards were sanded back and the new lightness of the timber now gives the space a more contemporary feel. The original brass ironmongery influenced the details with brass linear lights suspended over the bespoke timber desking. To create a little more fun we used a dark green upholstery for the desk chairs

 

 

The antique lighting was sourced from a local store in Hackney. The glass and brass pendants and ribbed wall lights make the restaurant aglow at night.

Reclaimed herringbone timber flooring was installed, a sympathetic style to the buildings origins and creating beautiful movement as you move across the floor.

In the bathrooms we used a more modern aesthetic, with black walls and ceilings and glowing brass bulbs. The cast concrete basins in orange adds a playful vibrant contrast.

Try Us Out

There’s only so much you can learn from a website. Let’s have a talk to see how Thirdway can work for you.

NEXT CASE STUDY

reflecting a gaming companies identity through design

Read More